Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Партіям доведеться повернути невикористані бюджетні кошти

2 березня 2017, 09:09
614
0
Автор:
Реклама

Запропоновано фінансувати за рахунок засобів державного бюджету статутну діяльність політичних партій :

- оплату праці працівників статутних органів партії, її місцевих організацій;

- проведення зовнішнього незалежного фінансового аудиту;

- інші форми забезпечення діяльності.

Отримані кошти треба використовувати до кінця бюджетного рокувпродовж якого вони перераховані. Невикористані засоби після завершення бюджетного року перераховуються до державного бюджету.

Також пропонується передбачити, що рішення про розподіл бюджетних коштів приймається Національним агентством по попередженню корупції щокварталу. При цьому сума фінансування в черговому кварталі збільшується на 10 %якщо від цієї партії були обрані, отримали повноваження і є членами депутатської фракції у ВР народні депутати, серед яких кількість представників однієї підлоги не перевищує двох третин від загального числа обраних від цієї партії депутатів, які є членами відповідної депутатської фракції за станом на день, передуючий дню ухвалення рішення про розподіл бюджетних коштів.

У разі, якщо політична партія впродовж року придбаває або втрачає право на державне фінансування статутної діяльності, сума коштів, що виділяються з бюджету, має бути пропорційна кількості днів у відповідному календарному році, впродовж яких ця партія мала право на фінансування.

Крім того, пропонується визначити, що політична партія, яка була суб'єктом виборчого процесу на виборах Президента, виборах народних депутатів або брала участь в чергових або позачергових місцевих виборах і отримує державне фінансування, зобов'язана пройти зовнішній незалежний фінансовий аудит звітності про майно, прибутках, витратах і зобов'язаннях фінансового характеру в рік, що йде за роком проведення таких виборів або отримання державного фінансування.

Комітет з питань правової політики і правосуддя рекомендував прийняти за основу соответсвующий законопроект № 5446 "Про внесення змін до Закону "Про політичні партії в Україні" відносно удосконалення порядку державного фінансування політичних партій".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини