Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується виправити недоліки "закону Савченко"

23 лютого 2017, 17:42
1040
1
Автор:
Реклама

Пропонується по-новому викласти перший абзац частини 5 статей 72 УКвстановивши, що попереднє укладення зараховується судом в строк покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку 1 день попереднього укладення за 1 день поневіряння свободи, за виключенням випадків засудження до позбавлення волі за злочини невеликій і середній тяжкості - тоді розрахунок йде 1 день попереднього укладення за 2 дні поневіряння свободи.

Згідно з проектом, попереднє укладення зараховується за схемою 1 за 1 також у разі позбавлення волі при сукупності злочинів, якщо хоч би одно із злочинів є тяжким або особливо тяжким і у разі позбавлення волі при скоєнні злочину повторно, рецидиві злочинів.

Законопроект №5259 "Про внесення змін до статті 72 Карного кодексу України відносно удосконалення порядку зарахування терміну попереднього ув'язнення" прийнятий за основу Верховною Радою сьогодні, 23 лютого.

Мета змін - вирішити проблеми, які виникли після ухвалення так званого "закону Савченко" (Закон від 26.11.2015 № 838 - VIII).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини