Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Створюється реєстр підприємств, що погашають борги за енергоносії

21 лютого 2017, 16:14
799
1
Автор:
Реклама

Створюється Реєстр підприємств тепло- і водо- постачання, які зможуть врегулювати заборгованість перед НАК "Нафтогаз" за спожиті енергоносії і почати процес реструктуризації боргів.

Реєстр повинні запустити у виконання Закону № 1730 - VIII "Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості підприємств теплоенергетики і підприємств водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії".

Закон передбачає реструктуризацію заборгованості підприємств тепло- і водопостачання, що накопичилися за станом на 1 січня 2016 року. Підприємствам дається 5 років на погашення боргів, а також можливість після реструктуризації боргу списати усі штрафи і пені, які були нараховані. Під час дії договору реструктуризації припиняється нарахування штрафів і пені. Закон зупиняє усі старанні виробництва відносно підприємств, внесених в Реєстр учасників процедури врегулювання, передбачає розблокування фінансово-господарської діяльності, зняття арешту з майна і поточних рахунків.

Порядок ведення Реєстру підприємств, що беруть участь в процедурі врегулювання заборгованості, затверджений Кабміном на засіданні 21 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини