Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінилися правила розрахунку можливих збитків від забруднення довкілля

21 лютого 2017, 14:32
1279
0
Автор:
Реклама

Факт наднормативного викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря встановлюється державними інспекторами по результатах інструментально-лабораторних методів контролю, документальної перевірки суб'єктів господарювання і розрахунковими методами.

Для розрахунку маси наднормативного викиду забруднюючих речовин від джерела, яке здійснюється без дозволу на викиди, використовуються:

- характеристики джерела викиду (джерела освіти), зафіксовані у відповідній документації підприємства;

- дані державних статистичних спостережень по охороні атмосферного повітря за формою N 2-ТП (повітря);

- результати інструментально-лабораторних вимірів;

- методики для розрахунків маси викидів забруднюючих речовин за час роботи джерела без дозволу на викиди.

Час роботи джерела в режимі наднормативного викиду визначається з моменту здійснення порушення до моменту його усунення, з урахуванням фактично відпрацьованого часу.

Інструментально-лабораторні виміри з метою підтвердження факту усунення порушення робляться у присутності державного інспектора.

Розмір відшкодування збитків за наднормативні викиди розраховується по формулі на основі розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату виявлення порушення.

Відповідні зміни в Методику розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітрявнесені наказом Мінекології від 28 грудня 2016 року № 548який набув чинності сьогодні, 21 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини