Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійний збір з добродійних SMS повинні повернути

15 лютого 2017, 10:56
552
0
Автор:
Реклама

Збір на обов'язкове державне пенсійне страхування не сплачується абонентами стільниковому зв'язку при відправці добродійних SMS. У разі отримання добродійного повідомлення сума збору зараховується оператором в рахунок зменшення поточних платежів по цьому збору впродовж поточного звітного періоду.

Врегульовано питання повернення помилково або надмірно сплачених сум збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій. Порядок повернення збору, помилково або надмірно зарахованого до держбюджету, здійснюється по нормах, встановленими Бюджетним кодексом і нормативно-правовими актами, прийнятими в його виконання.

Відповідні зміни в Порядок сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій внесені Кабміном 14 лютого. Постанова прийнята у зв'язку з змінами Закону "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" з метою створення сприятливих умов для впровадження добродійних SMS і щоб уникнути розбіжностей в застосуванні законодавства, регулюючого питання повернення засобів, помилково або надмірно зарахованих до держбюджету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини