Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За адвокатське стажування потрібно заплатити 3 МЗП

14 лютого 2017, 12:40
3463
0
Автор:
Реклама

Внесок на проходження адвокатського стажування складає 3 мінімальних зарплати на день подачі заяви про її призначення.

Внесок розподіляється таким чином:

- 70% - безпосередньо керівникові стажування (використовується виключно для забезпечення того, що стажується і компенсації витрат керівника);

- 30% - на забезпечення діяльності ради адвокатів регіону і Ради адвокатів України (з них 20% сплачується на поточний рахунок ради адвокатів регіону, а 10% - на поточний рахунок Ради адвокатів України (Національної асоціації адвокатів України).

Оплата 70% внеску на користь керівника стажування може бути розстрочена за угодою між керівником стажування і стажистом в межах терміну стажування.

Якщо за результатами стажування рада адвокатів регіону прийняла рішення про її продовження, стажист впродовж 3 робочих днів після ухвалення такого рішення платить додатковий внесок на те, що стажується у розмірі 0,5 МЗП, встановленою на день ухвалення вказаного рішення, за кожен місяць додаткового стажування. Внесок розподіляється в тих же співвідношеннях.

Новий розмір внеску встановлений рішенням Ради адвокатів України від 3 лютого у зв'язку з набуттям чинності Закону № 1791 - VIII про обмеження адвокатських внесків.

Особи, спрямовані на стажування до 1 січня 2017 року, стажуються за правилами, що діяли до набуття чинності змін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини