Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент схвалив електронний квиток в міському транспорті

6 лютого 2017, 16:56
1167
0
Автор:
Реклама

У міському пасажирському транспорті впроваджуватиметься автоматизована система оплати проїзду, відповідні повноваження нададуть органам місцевого самоврядування.

Встановлена обов'язковість забезпечення пільгових категорій населення електронними квитками в населених пунктах, де впроваджена автоматизована система, і визначена можливість залучення до адмінвідповідальності за проїзд пасажира без реєстрації або компостування проїзних документів.

Органи місцевого самоврядування введуть автоматизовану систему обліку оплати проїзду, встановлять порядок її функціонування, а також форми носіїв, види, порядок звернення і реєстрації проїзних документів, визначать особу, уповноважену стягувати плату за транспортні послуги у разі введення автоматизованої системи.

Правила користування міським пасажирським автомобільним транспортом затверджуються відповідним органом місцевого самоврядування. Вони визначають порядок проїзду і його оплати, права і обов'язки пасажирів, а також взаємини перевізників і пасажирів, враховуючи особливості транспортної інфраструктури і наявність автоматизованої системи.

Відповідний Закон № 1812 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті" (законопроект № 4121) був підписаний Президентом 3 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини