Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для суддів передбачені однакові оклади незалежно від квалифоценивания

3 лютого 2017, 10:40
1089
0
Автор:
Реклама

Фонд оплати праці судам на поточний рік встановлений в розмірі, розрахованому відповідно до умов нарахування суддівської винагороди суддям, які не пройшли кваліфікаційне оцінювання.

Для покриття різниці між фондом оплати праці суддям, які пройшли квалифоценивание, і розрахованим фондом оплати праці, в ГСА створений відповідний централізований фонд.

Покриття різниці здійснюватиметься впродовж 2017 у міру проходження суддями кваліфікаційного оцінювання.

Штатну чисельність суддів рекомендовано планувати виходячи з розрахованого фонду оплати праці, як суддям, які не пройшли квалифоценивание.

Визначену таким чином штатну чисельність суддів слід розподіляти в штатному розкладі на дві категорії:

- судді, що не пройшли кваліфікаційне оцінювання з посадовим окладом 16 тис. грн. для місцевих судів і 17,6 тис. грн. для апеляційних судів;

- судді, які за станом на 1 січня 2017 року пройшли квалифоценивание за розміром нового базового посадового окладу (для місцевих судів - 24 тис. грн., для апеляційних судів - 40 тис. грн.), збільшеного на відповідний регіональний коефіцієнт.

У разі недостатності фонду оплати праці на обов'язкові виплати під фактичну чисельність працюючих суддів, посади суддів, які не забезпечені таким фондом оплати праці, можуть бути відбиті в штатному розкладі без визначення посадового окладу.

По таких посадами суддів мають бути прийняті заходи по перекладу цих суддів (відряджання) до інших судів.

Такі рекомендації надала ГСА в листі від 26 січня 2017 року № 11-662/17.

Голова Ради суддів України Валентина Симоненко вже звернулася до Голови ГСА з вимогою відкликати вказаний лист, як що несе загрозу конституційним гарантіям незалежності суддів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини