Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оскаржити рішення кадастрових реєстраторів можна буде в досудовому порядку

2 лютого 2017, 11:29
3402
0
Реклама

Заплановано удосконалення правового регулювання розгляду скарг на інформацію, що міститься в Земкадастре.

Буде впроваджений механізм оскарження рішень, дій або бездіяльності державних кадастрових реєстраторів у досудовому порядку. При цьому залишається можливість оскарження в суді.

Передбачається, що особа, що вважає, що її права порушені, зможе оскаржити відповідні дії або рішення безпосередньо у територіальному органі Госгеокадастра. А у разі незгоди з рішенням тероргана можна буде скаржитися вже у Госгеокадастр.

Виняток становлять рішення про відміну рішення про відмову в держреєстрації земельної ділянки і проведення держреєстрації земельної ділянки, які можна буде оскаржити тільки в Госгеокадастре або в суді.

Такі зміни повинні значно спростити процедуру розгляду відповідних скарг від фізичних і юридичних осіб і сприяти прискоренню виправлення помилкових даних Земкадастра.

Що відповідає законопроект "Про внесення змін до Закон України "Про Державний земельний кадастр" про порядок оскарження рішень, дій або бездіяльності у сфері ведення Державного земельного кадастру" погоджений Кабміном і буде внесений у Верховну Раду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини