Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кандидатів в капелани перевірятиме СБУ

18 січня 2017, 09:09
826
0
Автор:
Реклама

Оновлено Положення про капелланской службу у Збройних Силах.

Військові священики (капелани) - фізичні особи з духовною освітою, які є священнослужителями зареєстрованої в Україні релігійної організації, пройшли відбір і прийняті на роботу на посаді працівників у військових частинах, військових учбових закладах, установах і організаціях ВСУ для задоволення релігійних потреб особового складу. Крім того, військовий священик має бути рекомендований керівником або уповноваженим релігійної організації для здійснення служіння серед особового складу ВСУ; мати не менше 3 років досвіду діяльності священнослужителем; володіти державною мовою.

Підрозділу із питань служби військового духовенства і військові священики складають капелланскую службу.

Структурні підрозділи (посадовці) Міноборони і Збройних Сил України здійснюють взаємодію з Радою у справах пастирської опіки при Міноборони і уповноваженими від релігійних організацій. Рада є міжконфесійним консультативно-дорадчим органом.

Кандидати в капелани узгоджуються з органами СБУ (Центральним управлінням або регіональними органами СБУ, органами військової контррозвідки).

Якщо посада військового священика передбачає допуск до державної таємниціпитання про допуск вирішується відповідно до законодавства.

Кожна релігійна організація самостійно здійснює загальну богословську підготовку кандидатів на посаді військових священиків (капеланів).

Військові священики проходять курс навчання за відповідною програмою, яка включає основи військової справи, військово-гуманітарну і військово-психологічну підготовку. Програму і термін підготовки визначає Головне управління морально-психологічного забезпечення ВСУ із залученням уповноважених від релігійних організацій.

Якщо у військовій частині штатним розкладом передбачена одна посада капелана, командир самостійно визначає релігійну організацію з урахуванням конфесійної приналежності особового складу. Дві і більше посад військових священиків повинні зайняти кандидати від різних релігійних організацій з урахуванням конфесійної приналежності особового складу.

Положення про службу військового духовенства (капелланской службі) у Збройних Силах України затверджене наказом Міноборони від 14 грудня 2016 року № 685.

Відповідно, визнано таким, що втратило силу Положення про капелланской службу 2015 року і Кодекс військового священика. Детальніше про ці акти: Міноборони врегулювало діяльність військових священиків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини