Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аварійно-рятувальне обслуговування можна забезпечити самостійно або за договором

17 січня 2017, 16:02
2178
0
Автор:
Реклама

Скасована монополія державних аварійно-рятувальних служб на аварійно-рятувальне обслуговування.

Суб'єкти господарювання, які утворили на професійній основі об'єктові аварійно-рятувальні служби, що пройшли відповідну атестацію, звільняються від обов'язку укладати угоди на відповідне обслуговування.

За відсутності на об'єкті власної аварійно-рятувальної служби, обслуговування такого об'єкту здійснюватиметься на договірній основі іншими відповідними службами. При цьому об'єкти, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, обслуговуватимуться і надалі державними аварійно-рятувальними службами.

Право на здійснення обслуговування мають аварійно-рятувальні служби, утворені на професійній основі і атестовані відповідно до постановою Кабміну від 13 листопада 2013 року № 828.

Вартість обслуговування визначається згідно з розрахунком, який є невід'ємною частиною договору на обслуговування. Вартість формується виходячи з економічно обгрунтованих планових витрат відповідного підрозділу (оперативної одиниці) аварійно-рятувальної служби, пов'язаних з його обслуговуванням, визначених на підставі національних положень (стандартів), державних і галузевих нормативів витрат ресурсів, техніко-економічних розрахунків і кошторисів з урахуванням цін на матеріальні ресурси і послуги відповідно до вимог законодавства. Вартість визначається з урахуванням витрат, пов'язаних з організацією обслуговування. Оплата за обслуговування здійснюється за фактично виконані роботи на підставі відповідного акту.

Аварійно-рятувальні служби проводять аварійно-рятувальні і інші невідкладні роботи по ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, гасінню пожеж безкоштовно.

Порядок здійснення постійного і обов'язкового аварійно-рятувального обслуговування суб'єктів господарювання, галузей і окремих територій затверджений постановою Кабміну від 11 січня 2017 року № 5. Очікується, що новий порядок удосконалить систему надання послуг з аварійно-рятувального обслуговування, забезпечить доступність і конкуренцію на ринку цих послуг.

Крім того, дотримання встановлених вимог повинне зменшити вірогідність виникнення аварій, пожеж і інших небезпечних подій на об'єктах і окремих територіях за рахунок проведення ефективного, постійного і обов'язкового аварійно-рятувального обслуговування.

Нагадаємо, діє перелік суб'єктів господарювання, що підлягають постійному і обов'язковому аварійно-рятувальному обслуговуванню.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини