Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При передачі будинку на баланс ОСМД податок не платиться

12 січня 2017, 11:40
1321
0
Автор:
Реклама

При передачі об'єкту житлового комплексу з балансу комунального підприємства в оперативне управління ОСМД для його утримання і експлуатації без переходу права власності на об'єкт до ОСМД різниці для коригування фінансового результату до оподаткування податком на прибуток у комунального підприємства не виникають.

Згідно Закону "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", ОСМД - юридична особа, створена власниками квартир і нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їх власного майна і управління, змісту і використання загального майна. Управління багатоквартирним будинком здійснює об'єднання через свої органи управління.

Відповідно до Законом "Про житлово-комунальні послуги", балансодержатель удомаспоруди, житлового комплексу або комплексу будівель і споруд - власник або юридична особа, яка за договором з власником утримує на балансі відповідне майно, а також веде бухгалтерську, статистичну і іншу передбачену законодавством звітність, здійснює розрахунки засобів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів і змісту, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно із законом. Керівник - особа, яка за договором з власником або балансодержателем здійснює управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд і забезпечує його належну експлуатацію відповідно до закону і умов договору.

Правилами управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд встановлено, що управління будинком - дії, спрямовані на забезпечення стійкого функціонування будинку і прибудинкової території відповідно до їх цільового призначення і збереження їх споживчих якостей, а також на організацію забезпечення потреби мешканців будинку в отриманні житлово-комунальних послуг відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил. Функції по управлінню будинком і забезпечення його належної експлуатації власники, співвласники або за їх дорученням балансодержатель здійснюють самостійно або через особу, яка за договором з власником або балансодержателем здійснює управління будинком.

Це роз'яснено в листі ГФС від 29 грудня 2016 року № 28479/6/99-99-15-02-02-15.

Також читайте про те, як передаються на баланс ОСМД багатоквартирні будинки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини