Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дисциплінарне стягнення не відмінять, якщо працівник не надав письмове пояснення

5 січня 2017, 14:03
2305
1
Автор:
Реклама

Невиконання власником або уповноваженим ним органом обов'язку зажадати письмове пояснення від працівника і неотримання такого пояснення не є основою для відміни дисциплінарного стягнення, якщо факт порушення трудової дисципліни підтверджений представленими суду доказами.

Такого висновку дійшов Верховний Суд України в постанові від 19 жовтня 2016 року у справі № 6-2801цс15.

Відповідно до статтею 149 КЗоТ до застосування дисциплінарного стягнення власник або уповноважений їм орган повинен зажадати від порушника трудової дисципліни письмові пояснення.

Допомога порушника трудової дисципліни є однією з важливих форм гарантії, наданих порушникові для захисту своїх законних прав і інтересів, спрямованих проти необгрунтованого застосування стягнення.

В той же час, правова оцінка дисциплінарної провини проводиться на підставі з'ясування усіх обставин його здійснення, у тому числі з урахуванням письмового пояснення працівника.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини