Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Телеканалам з переважно вітчизняними програмами зменшать ліцензійний збір

30 грудня 2016, 15:00
1485
0
Автор:
Реклама

З метою підвищення якості програм, стимулювання використання вітчизняних програм, дитячих, освітніх програм за результатами попереднього аналізу програмної концепції мовлення розмір ліцензійного збору:

- зменшується на 30 %якщо телерадіоорганізація використовує переважно (більше 80 % загального об'єму мовлення) програми вітчизняного виробництва і / або дитячі, освітні програми вітчизняного виробництва об'ємом не менше 3 годин на добу, або не менше 15 % загального об'єму мовлення, якщо останнє складає менше 24 годин на добу;

- збільшується на 30 %якщо доля програм іноземного виробництва в загальному об'ємі мовлення складає більше 30 %.

Скидка (надбавка) надається за наявності підстав для усієї програмної концепції мовлення, а не її частини.

Для підтримки політики протекціонізму відносно поширення програм і передач вітчизняного виробництва ліцензійний збір збільшується на 30 % для провайдерів програмної послуги, якщо доля програм іноземного виробництва в загальній концепції пакетування (переліку) програм, придбаних для ретрансляції, складає більше 50 %.

Для державних телерадіоорганізацій розмір ліцензійного збору зменшується на 90 %.

Для забезпечення населення програмною послугою в районі проведення АТО розмір ліцензійного збору зменшується на 70 %. На ті ж 70 % ліцензійний збір зменшений для забезпечення мовлення в сільській місцевості.

Тим самим забезпечується створення сприятливих умов для розвитку телерадіомовлення, який охоплює райони проведення АТО і сіла.

Крім того, передбачена можливість ліцензування телевізійного мовлення з використанням мережі Інтернет, зменшення ліцензійного збору за продовження ліцензії, зокрема, аналогове ефірне телемовлення в період переходу на цифровий формат мовлення.

Нова редакція Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження терміну дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії і видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги затверджена постановою Кабміну від 28 грудня 2016 року № 1014.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини