Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

САУ не приймає законопроект про адвокатуру

16 грудня 2016, 15:03
2220
6
Автор:
Реклама

Рада адвокатів України вважає неприйнятним проект змін в Закон "Про адвокатуру і адвокатську діяльність".

Критикують як його зміст, так і спосіб розгляду і схвалення робочою групою Радого з питань судової реформи.

Заява з приводу проекту була прийнята САУ на засіданні 15 грудня.

У САУ вважають, що схвалений проект в маніпулятивний спосіб представлений на заміну тексту, над яким працювала група тривалий час, і не відбиває позицію адвокатського співтовариства і його представників в Раді, оскільки він був схвалений без участі представників НААУ, САУ.

САУ має намір звернутися до Президента, Радому з питань судової реформи при Президентові, ССВЕ, ПАРЕ і Венеціанській комісії з приводу неприпустимості внесення цього законопроекту до парламенту і його наступного прийняття.

САУ наполягає на тому, що внесений текст руйнує систему адвокатського самоврядування. На думку САУ, він містить протиріччя і неузгодженості з положеннями чинного законодавства, передусім, з Указом Президента № 276/2015 "Про Стратегію реформування судоустрою, судочинства і суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки"яким передбачено зміцнення на інституціональному рівні Національної асоціації адвокатів України для забезпечення належної професійної діяльності адвокатури, управління юридичною професією і представництва колективних інтересів адвокатів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини