Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виконавчі органи місцевих рад не можуть передавати землю

12 грудня 2016, 15:06
2541
0
Автор:
Реклама

Земельний кодексякий набув чинності з 1 січня 2002 року, на відміну від Земельного кодексу 1990 рокуне передбачає права сільських, селищних, міських рад на передачу своїх повноважень по наданню, передачі або вилученню земельних ділянок виконавчим органам цих порад.

Таким чином, у зв'язку з виключенням права селищних рад передавати вказані повноваження своїм виконавським комітетам останні втратили з 1 січня 2002 року повноваження по наданню, передачі і вилученню земельних ділянок, хоча відповідне рішення про делегування таких повноважень селищною радою і не скасоване.

Громадяни і юридичні особи придбавають право власності на земельні ділянки із земель державної або комунальної власності, у тому числі в порядку безкоштовної приватизації, за рішенням органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень.

Така правова позиція викладена в постанові Верховного Суду України від 9 листопада 2016 року у справі № 6-1855цс16.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини