Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земля, отримана до встановлення меж села, залишиться у власника

7 грудня 2016, 14:21
2052
0
Автор:
Реклама

Виключно з дати затвердження проекту землеустрою по встановленню (зміни) меж села земельна ділянка може знаходитися в комунальній власності, тобто належати відповідній територіальній общині.

Оскільки відповідно до частиною третьої статті 173 ЗК включення земельних ділянок в межі району, села, селища, міста, району в місті не приводить до припинення права власності або права користування цими ділянками, окрім земельних ділянок, визначених частиною четвертої цієї статтіправо приватної власності на земельну ділянку, придбану фізособою, слід вважати тим, що відповідають чинному на момент придбання законодавству України.

Така правова позиція була висловлена Верховним Судом України в постанові від 26 жовтня 2016 року у справі № 6-805цс16 за позовом зампрокурора до фізособи, що отримала ділянку у власність для ведення особистого селянського господарства, про визнання наказів і свідоцтва про право власності недійсними, відміні державної реєстрації права власності.

Відповідач придбав право власності на земельну ділянку 20 січня 2014 року, тобто до прийняття відповідним органом рішення про включення спірних земель в рису населеного пункту села Количевка 25 квітня 2014 року.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини