Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закони, що звільняють від податку добродійні SMS

4 листопада 2016, 17:00
1113
0
Автор:
Реклама

Президент підписав Закон № 1664 - VIII "Про внесення змін до деяких законів України відносно створення сприятливих умов для впровадження добродійних телекомунікаційних повідомлень". Проект № 2297 був прийнятий як Закон 6 жовтня.

Закон № 1664 - VIII спрямований на реформування чинного законодавства для створення сприятливих умов впровадженню і розвитку добродійності. Передбачений механізм збору засобів на добродійні цілі за допомогою добродійних телекомунікаційних повідомлень. Вводиться поняття "Добродійне телекомунікаційне повідомлення" і вводиться збір добродійних пожертвувань операторами телекомунікацій серед абонентів виключно за наявності згоди оператора і укладеного договору з вибраною неприбутковою організацією.

Також підписаний Закон № 1665 - VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно створення сприятливих умов для впровадження добродійних телекомунікаційних повідомлень" (проект № 3467 був прийнятий як Закон 6 жовтня),

Закон спрямований на забезпечення перерахування на добродійність усієї заявленої абонентом суми. Від обкладення ПДВ звільняються операції оператора телекомунікацій за поданням телекомунікаційних послуг в частині здійснення добродійного телекомунікаційного повідомлення на добродійні цілі (доповнена новим пунктом стаття 197 НК). Операторам надано право зменшувати податкові зобов'язання на суму ПДВ, нараховану на частину суми передоплати за телекомунікаційні послуги, перераховану в якості добродійної пожертвування за дорученням абонента (доповнення пункту 192.2 статей 192 НК).

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини