Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати не захотіли ввести в штат лікарень капеланів

2 листопада 2016, 14:00
858
1
Автор:
Реклама

Верховна Рада відхилила законопроект № 4987 відносно введення душпастырской опіки у сфері охорони здоров'я.

Жодна з пропозицій (прийняття за основу, повернення в комітет на доопрацювання, вовращение суб'єктові ініціативи) не набрала досточного кількості голосів.

Законопроектом пропонувалося внести зміни Закон "Основи законодавства України про охорону" здоров'яякими встановлювалися б правила пастирської опіки в лікарнях.

Пастирська опіка визначається як діяльність в установах охорони здоров'я священнослужителів (капеланів), уповноважених релігійними організаціями, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку, спрямована на забезпечення релігійних і духовних потреб пацієнтів, членів їх сімей, а також працівників установ охорони здоров'я.

Для координації заходів пастирської опіки у сфері охорони здоров'я Мінохоронздоров'я повинне було б створити дорадчий орган - пастирська рададо складу якого включені представники зацікавлених релігійних управлінь і центрів, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку.

Священнослужителі (капелани) могли б працювати на волонтерських або громадських началах. При цьому за установами охорони здоров'я встановлювалося право приймати на роботу священнослужителів для здійснення пастирської опіки, які пройшли спеціальну підготовку, відбір і уповноважені релігійними організаціями.

Також передбачалося, що священнослужителі (капелани) можуть включатися до складу комісій з біоетикидіючих при установах охорони здоров'я.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини