Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Теплові насоси віднесені до устаткування, яке використовує поновлювані джерела енергії

1 листопада 2016, 13:18
987
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада сьогодні, 1 листопада, ухвалила Законякий відносить теплові насоси до устаткування, що використовує поновлювані джерела енергії (проект № 4555-1).

Зміни внесені в Закон "Про альтернативні джерела енергії". У визначенні поняття "Альтернативні джерела енергії" уточнений зміст поняття "Поновлювані джерела енергії" - воно доповнене такими видами енергії, як гідротермальна і аеротермальна. Понятійний апарат доповнений відповідними новими термінами "аеротермальна енергія", "гідротермальна енергія" і "геотермальна енергія".

Законом також визначено, що отриману за допомогою теплових насосів аеротермальну, гідротермальну або геотермальну теплову енергію слід рахувати здобутій з поновлюваних джерел енергії, за умови, що кінцевий вихід енергії значно перевищує первинне споживання енергії, необхідної для приведення в дію теплових насосів. Обчислення долі енергії, вироблюваної тепловими насосами, з метою формування звіту для Енергетичного Співтовариства про досягнутий прогрес в сприянні і використанні енергії з поновлюваних джерел, здійснюється відповідно до методики, розробленої центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування і реалізує державну політику у сфері енергозбереження, поновлюваних джерел енергії і альтернативних видів палива.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини