Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держбюджет буде збалансований після підвищення МЗП за рахунок детінізації, - Гройсман

31 жовтня 2016, 16:33
945
0
Автор:
Реклама

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Державний бюджет на 2017 рік потім підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн. буде збалансовано за рахунок детінізації і справедливої оцінки праці українських громадян.

До парламенту до другого читання буде спрямований проект Держбюджету-2017, яким забезпечується у бюджетній сфері оплата праці не нижче 3200 грн. і закладається 3-процентне економічне зростання. В. Гройсман відмітив, що дефіцит бюджету не перевищуватиме 3%.

Прем'єр-міністр підкреслив, що підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн. є абсолютно реальною.

Також за рахунок детінізації буде зменшена сума дефіциту Пенсійного фонду - зараз ведуться усі розрахунки.

Прем'єр-міністр також відмітив, що підвищення мінімальної заробітної плати не зажадає додаткової емісії грошей. "Нічого подібного і бути не може. У нас є маса засобів у бюджеті, економіці. У рамках цієї маси відбудеться початок справедливої оцінки праці українців. Уперше за 25 років 3200 грн. - мінімальний прожитковий мінімум і йому дорівнюватиме мінімальна заробітна плата. Це означає, що люди почнуть виходити за межі бідності, в якій вони десятки років знаходилися", - заявив В. Гройчсман.

Також він відмітив, що з 3200 грн. мають бути сплачені усе податки. Працівник разом із заробітною платою повинен отримати від працедавця у тому числі відрахування до Пенсійного фонду. Таким чином, після виходу на пенсію, працівник отримає "нормальну, а не жалюгідну пенсію".

В. Гройсман заявив, що уряд працював над рішенням про підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. не один місяць. За станом на 15 вересня, коли Кабмін подавав до парламенту проект бюджету, відповідних рішень ще не було, тому закладався показник мінімальної заробітної плати на рівні 1600-1700 грн.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини