Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко підписав антирейдерський Закон

28 жовтня 2016, 16:47
3410
0
Реклама

Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно і захисту прав власності", прийнятий Верховною Радою 6 жовтня.

Законом вносяться зміни в ряд нормативних актів, якими передбачається забезпечення захисту прав власності, економічних інтересів громадян і інвесторів, а також зменшення ризиків незаконного заволодіння майном.

Передбачений комплексний підхід до вдосконалення системи держреєстрації прав на нерухоме майно. Зокрема, передбачається невідкладне повідомлення держреєстратором власникові об'єкту нерухомого майна, по якому подана заява, про проведення відповідних реєстраційних дій.

Вводиться обов'язкова реєстрація заяви власника об'єкту нерухомого майна про замкнете здійснення реєстраційних дій в держреєстрі, відновлення реєстраційних дій тільки за рішенням суду, що набрало законної сили, або заяві власника.

Крім того, передбачено обов'язкове нотаріальне посвідчення достовірності підписів засновника (учасника), уповноваженого ними особи, на засновницькому документі, передавальному акті і розподільному балансі юридичної особи, заяві про вихід з суспільства, змін, що представляються для державної реєстрації, про юридичну особу і так далі

Державні реєстратори будуть зобов'язані використовувати тільки захищені носії особистих ключівщо забезпечить захист записаних на нього даних від несанкціонованого доступу.

Крім того, витягання з державного реєстру можна буде отримати в паперовому виді.

За інформацією прес-служби Президента

Детальніше:
Ухвалений антирейдерський Закон

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини