Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Створений Офіс по залученню і підтримці інвестицій

25 жовтня 2016, 11:10
1166
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 19 жовтня 2016 року № 740 утворив Офіс по залученню і підтримці інвестицій і затвердив Положення про Офіс.

Офіс являється тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів. Його діяльність координується Урядовим уповноваженим з питань інвестицій.

Офіс створений для сприяння взаємодії інвесторів з державними органами і органами місцевого самоврядування, відповідними суб'єктами господарювання при підготовці і реалізації ними інвестиційних проектів із залученням прямих іноземних інвестицій.

Основні завдання Офісу:

1) створення механізму підготовки і реалізації інвестиційних проектів за принципом "єдиного вікна" для забезпечення ефективності взаємодії з інвесторами, які діють в Україні, і активного залучення інвестицій, а також забезпечення співпраці державних органів і органів місцевого самоврядування, спрямованого на створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні;

2) сприяння забезпеченню координації дій органів виконавчої влади з метою вирішення проблемних питань, що виникають при здійсненні інвестицій;

3) підготовка пропозицій по формуванню і реалізації інвестиційного потенціалу України, підтримці пріоритетних інвестиційних проектів, поліпшенню інвестиційного клімату в Україні, забезпеченню захисту прав інвесторів; визначення шляхів, механізмів і способів вирішення проблемних питань, що виникають при реалізації інвестиційних проектів; підвищення ефективності діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади по взаємодії з інвесторами; вдосконалення нормативно-правової бази з відповідних питань.

Офіс очолює Директорякий призначається Кабінетом Міністрів за уявленням Урядового уповноваженого. Директор представляє на затвердження Урядового уповноваженому регламент Офісу, який визначає порядок подачі і розгляду звернень від іноземних інвесторів, а також порядок взаємодії між іноземними інвесторами і Офісом, зокрема їх супровід. Регламент Офісу публікується на його офіційному сайті.

Персональний склад Офісу визначає Кабмін за уявленням Урядового уповноваженого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини