Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суперечка між учасниками суспільства про купівлю-продаж доль в статутному фонді повинна розглядати госпсуд

7 жовтня 2016, 14:14
1410
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на спільному засіданні судових палат у цивільних і господарських справах 14 вересня 2016 року розглянув справу 6-457цс16 про визнання недійсними договорів купівлі-продажу доль в статутному капіталі суспільства і стягненні засобів.

При розгляді була сформована правова позиція відносно підвідомчості таких суперечок.

Продаж долі в статутному капіталі суспільства означає відчуження сукупності корпоративних прав і обов'язків, пов'язаних за участю особи в суспільстві, серед яких, зокрема право на управління суспільством, на отримання частини прибутку від діяльності суспільства. Обличчя, яке придбало долю в статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю в установленому порядку, одночасно отримує право на участь у вказаному суспільстві.

Оскільки суперечка виникла між учасниками суспільства відносно купівлі-продажу доль в статутному фонді цього суспільства, що пов'язано з розпорядженням корпоративними правами, суперечка є корпоративноюа значить справа підлягає розгляду за правилами господарського судочинства.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини