Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати уточнили порядок використання польського кредиту на розвиток пограничної інфраструктури

6 жовтня 2016, 12:03
629
1
Реклама

6 жовтня Верховною Радою ухвалений Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" відносно використання кредиту Уряду Республіки Польща на умовах пов'язаної допомоги" (законопроект № 5074).

Передбачено змінити порядок використання засобів кредиту, який буде притягнений відповідно до Договором між урядами України і Польщі на реалізацію "Проекту по розвитку пограничної дорожньої інфраструктури і облаштування пунктів пропуску українсько-польської межі і інші проекти".

Уточнені напрями використання кредиту, а саме, збільшено витрати спецфонду держбюджету в цілому на 10 млн грн., у тому числі:
- Міністерству внутрішніх справ на 0,7 млн грн. для реалізації проекту модернізації автоматизованих систем пограничного контролю за рахунок відповідного кредиту всього в сумі 7 млн євро;
- Держагентству автомобільних доріг на 6,8 млн грн. для реалізації проекту по будівництву, реконструкції і капітальному ремонту автомобільних доріг західного регіону, для подальшого якісного поєднання з автомобільними дорогами Польщі, за рахунок відповідного кредиту всього в сумі 68 млн євро;
- Мінфіну на 2,5 млн грн. для реалізації проекту по розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури і облаштування пунктів пропуску за рахунок відповідного кредиту всього в сумі 25 млн євро.

Крім того, зменшено по спецфонду надання кредитів Держагентству автомобільних доріг на 10 млн грн. (у діючій нормі такі засоби затверджені для реалізації проекту по розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури і облаштуванню пунктів пропуску українсько-польської межі і інших проектів за рахунок відповідного кредиту всього в сумі 100 млн євро).

Міжурядова угода про залучення 100 млн євро кредиту було ратифіковано ВР в лютому.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини