Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують захистити політичних ув'язнених, незаконно засуджених в РФ

6 жовтня 2016, 09:54
458
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 5218 "Про правовий захист політичних ув'язнених" (автори - депутати від НФ Т. Донець, Е. Дейдей).

Метою цього законопроекту є створення законодавчих умов для забезпечення правового захисту політичних ув'язнених, що незаконно засуджених або містяться на території Російської Федерації.

Пропонується визначити правовий статус політичних ув'язнених як осіб, які в період з 27 лютого 2014 року (з моменту анексії АРК) і військової окупації частини території України в зоні проведення АТО стали заручниками або незаконно утримуваними особами в РФ або були засуджені в РФ з політично мотивованих причин або за діяння, здійснені за межами міжнародно-визнаної території РФ.

У проекті закріплені державні гарантії правового захисту таких осіб, зокрема, забезпечення їх представництва у різних судових інстанціях, забезпечення заходів по поверненню в Україну, держфінансування витрат, пов'язаних з наданням правового захисту таким ув'язненим і тому подібне

Згідно з проектом, для вирішення питань, пов'язаних з політичними ув'язненими, створюється Міжвідомча комісія з питань політичних ув'язнених.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини