Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як перевіряти підприємства у сфері карантину рослин

28 вересня 2016, 11:27
916
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 22 вересня 2016 року № 651 затвердив критерії, по яких оцінюється міра ризику від здійснення господарської діяльності у сфері карантину рослин і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Визначені такі критерії, по яких оцінюється міра ризику від здійснення господарської діяльності у сфері карантину рослин:

- рівень фітосанітарного ризику, у тому числі вірогідність спричинення шкоди рослинам, і наслідки, які можуть бути викликані;

- можливість проникнення регульованих шкідливих організмів в зони, вільні від таких організмів.

Відповідно до критеріїв суб'єкти господарювання відносяться до однієї з трьох мір ризику - високого, середнього і незначного.

До суб'єктів господарювання з високою мірою ризику відносяться суб'єкти, які здійснюють господарську діяльність по :

- виробництву (у тому числі вирощуванню) об'єктів регулювання в карантинній зоні;

- виробництву і маркіровці дерев'яного пакувального матеріалу;

- зверненню і виробництву (у тому числі вирощуванню) насінного і посадочного матеріалу.

До суб'єктів господарювання з середньою мірою ризику відносяться суб'єкти, які здійснюють господарську діяльність по :

- виробництву (у тому числі вирощуванню) рослин в сортоисследовательских станціях, в плодопитомниках, карантинних для інтродукції розплідниках, оранжереях, ботанічних садах;

- виробництву (у тому числі вирощуванню) і обороту об'єктів регулювання у сфері карантину рослин в місцях виробництва або на виробничих ділянках, вільних від регульованих шкідливих організмів;

- зберіганню об'єктів регулювання у сфері карантину рослин;

- біологічному контролю з використанням біологічних контрольних організмів;

- виробництву (у тому числі вирощуванню) і обороту об'єктів регулювання у сфері карантину рослин в зоні митного контролю і на прилеглій території (трикілометровій зоні).

До суб'єктів господарювання з незначною мірою ризику відносяться суб'єкти, не віднесені до суб'єктів господарювання з високою і середньою мірою ризику.

Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб'єктів господарювання здійснюються з наступною періодичністю:

- з високою мірою ризику - не частіше за один раз в рік;

- з середньою мірою ризику - не частіше за один раз в 3 року;

- з незначною мірою ризику - не частіше за один раз в 5 років.

У випадку якщо за результатами здійснення двох останніх планових заходів державного нагляду (контролю) не виявлено фактів порушення вимог законодавства у сфері карантину рослин, наступні планові заходи державного нагляду підприємства, віднесеного до високої міри ризику, проводяться не частіше за один раз в 2 року.

Якщо суб'єкт господарювання може бути віднесений одночасно до двох або більше мірам ризику, такий суб'єкт відноситься до вищої міри ризику.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини