Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддя ВАСУ Донець отримав попередження

28 вересня 2016, 11:03
946
0
Автор:
Реклама

Вища рада юстиції на засіданні 27 вересня 2016 року розглянула дисциплінарну справу, відкриту за скаргою Сандуляк А. В., відносно судді Вищого адміністративного суду України Дінця Олександра Євгенійовича.

У скарзі ставилося питання про притягнення судді Дінця до дисциплінарної відповідальності, оскільки при винесенні ним рішення від 18 квітня 2016 року він умисне або внаслідок недбалості незаконно відмовив в доступі до правосуддя.

"Хоча аргументи скарги Сандуляк А. В. про незаконне позбавлення доступу до правосуддя в ході перевірки не знайшли підтвердженняописані в скарзі обставини свідчать, що винесене суддею Донцом визначення від 18 квітня 2016 року не містить належних мотивів відхилення аргументів касаційної скарги, а дії судді при його постанові мають ознаки дисциплінарної провини, передбаченої пунктом "б" частини першої статті 92 Закони "Про судоустрій і статус суддів", - повідомив доповідач - член УСЮ Анатолій Мирошниченко.

Розглянувши дисциплінарну справу, Вища рада юстиції вирішила притягнути суддю А. Дінця до дисциплінарної відповідальності із застосуванням дисциплінарного стягнення у виді попередження.

Джерело: УСЮ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини