Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддя ВАСУ Сорока отримав догану за порушення правил самовідводу

23 вересня 2016, 13:31
725
0
Автор:
Реклама

Вища рада юстиції розглянула дисциплінарну справу відносно судді Вищого адміністративного суду України Сороки Миколи Олексійовича.

Скарга на суддю поступила у зв'язку з порушенням ним правил відведення при розгляді заяви ряду громадян про перегляд за обставинами постанови ВАСУ, що знову відкрилися, у земельній справі.

Скаржники, зокрема, відмічали, що суддя Сорока, будучи зацікавленим в результатах розгляду цієї справи, оскільки в червні 2008 року сільською радою йому в числі інших 160 чоловік було надано дозвіл на розробку землеустрою відведення земельної ділянки, не подав заяву про самовідвід і 2 вересня 2015 року відкрив виробництво про перегляд за обставинами постанови Вищого адміністративного суду України, що знову відкрилися.

Дисциплінарна секція УСЮ дійшла висновку, що здійснення суддею Сорокою підготовчих процесуальних дій відносно поданої заяви про перегляд за обставинами рішення ВАСУ і сам факт відкриття виробництва, що знову відкрилися, за цією заявою, за умови, що він повинен був знати про наявний конфлікт інтересів в цій справі, свідчать про порушення суддею правил самовідводу. У зв'язку з цим рекомендувала притягнути суддю до дисциплінарної відповідальності.

Розглянувши дисциплінарну справу, Вища рада юстиції вирішила притягнути суддю ВАСУ Миколу Сороку до дисциплінарної відповідальності із застосуванням дисциплінарного стягнення у виді вимови з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді впродовж одного місяця.

Джерело: УСЮ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини