Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Крафтовым винарям відміняють ліцензії на оптову торгівлю - ухвалений Закон

20 вересня 2016, 17:47
1916
0
Реклама

Верховною Радою 20 вересня ухвалений Закон "Про внесення змін до Закон України "Про державне регулювання виробництва і обороту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів" відносно оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного виноматериала (не придбаного)" (законопроект № 2739).

Законом передбачено, що суб'єкт господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових) і робить їх з виноматериалов (виноградних, плодово-ягідних або медових) виключно власного виробництва (не придбаних)має право здійснювати оптову торгівлю вказаними алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії на таку оптову торгівлю.

До суб'єктів господарювання, що здійснюють оптову торгівля алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії, в передбачених законом випадках не застосовуються штрафи.

Мета таких змін - створення реальних можливостей для розвитку виноробницької галузі України. Сьогодні висока ціна оптової ліцензії - це перешкода для створення і початку нового бізнесу, особливо для невеликих фермерських господарств, а також є причиною нерівних конкурентних умов для великого і малого бізнесу. В результаті малий бізнес йде в тінь (наприклад, в Одеській, Миколаївській областях), а податківці і правоохоронці собенно ретельно і часто упереджено відносяться до малих фермерських господарств, які хочуть робити вино.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини