Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений проект порядку ведення єдиного реєстру переселенців

14 вересня 2016, 10:01
831
0
Реклама

Кабміну спрямований на розгляд проект постанови "Про твердження Порядку створення, ведення і доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб".

Згідно з проектом, інформація у базу даних буде вноситися уповноваженими органами: структурними підрозділами з питань соцзахисту населення районних, районних в місті Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних в містах рад в електронній формі на підставі представленого внутрішньо переміщеною особою заяви.

Отримувати інформацію з бази даних матимуть право Мінфін, Міністерство з питань окупованих територій і переселенців, інші центральні органи виконавчої влади, Пенсійний фонд України і його територіальні органи, громадські об'єднання, волонтерські і добродійні організації, що надають адресну допомогу переселенцям (без доступу до персональних даних).

Самі переселенці або їх законні представники, користуючись базою даних, зможуть ознайомитися з власною заявою про постановку на облік, з інформацією про надання відповідної допомоги, а також з наданими громадськими об'єднаннями, волонтерськими і добродійними організаціями пропозиціями про надання допомоги переселенцям.

Організацію контролю за доступом до бази даних забезпечить Минсоцполитики, яке буде адміністратором бази даних.

Доступ до інформації, що міститься у базі даних, здійснюватиметься на безвідплатній основі.

Як відомо, 22 серпня Єдина інформаційна база даних про внутрішньо переміщених осіб запрацювала в тестовому режимі.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини