Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАПК вирішило, як проводити перевірки

12 вересня 2016, 14:36
933
4
Автор:
Реклама

Національне агентство з питань попередження корупції рішенням від 11 серпня 2016 роки № 2 затвердило Порядок проведення перевірок.

Об'єктами перевірки являються державні органи, органи влади АР Крим, органи місцевого самоврядування, юридичні особи, у тому числі політичні партії, у випадках, передбачених законами "Про запобігання корупції" і "Про політичні партії в Україні".

Основними завданнями при проведенні перевірок являються:

- визначення стану організації роботи по попередженню і виявленню корупції в державних органах, органах влади АР Крим, органах місцевого самоврядування, зокрема після підготовки і виконання антикорупційних програм;
- встановлення можливих фактів порушення вимог Закону "Про запобігання корупції";
- здійснення державного контролю за діяльністю політичних партій відповідно до вимог Закону "Про політичні партії в Україні";
- своєчасне попередження, виявлення і вжиття заходів по усуненню виявлених порушень антикорупційного законодавства, законодавства у сфері фінансування політичних партій.

Перевірки проводяться уповноваженими особами НАПК, визначеними відповідно до вимог статті 13 Закону "Про запобігання корупції".

Перевірка може проводитися уповноваженим обличчям Національного агентства одноосібно або комісієюіз складу членів якої призначається керівник.

До участі в проведенні перевірки не повинні притягуватися уповноважені особи НАПК, якщо обставини свідчать про наявність реального, потенційного конфлікту інтересів відповідно до вимог законодавства.

Планові перевірки проводяться не частіше за раз в рік. Графік публікується на сайті НАПК.

Позапланова перевірка проводиться за наявності інформації, у тому числі від фізичних і юридичних осіб, про порушення вимог законів "Про запобігання корупції" і "Про політичні партії в Україні".

Термін проведення перевірки не може перевищувати 30 днів, окрім перевірки по анонімних повідомленнях. Термін може бути продовжений 45 днів.

Термін проведення перевірки по анонімним повідомленням не може перевищувати 15 днів. Якщо в зазначений термін перевірити інформацію неможливо, термін перевірки може бути продовжений до 30 днів.

Не пізніше 5 днів після закінчення проведення перевірки складається акт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини