Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи коригується фінансовий результат при переході з упрощенки, якщо оплата поступила після переходу?

5 вересня 2016, 17:21
685
0
Автор:
Реклама

ГФС в листі від 17 серпня 2016 року № 17933/6/99-99-15-02-02-15 розповіла про визначення доходу від виконання робіт (надання послуг) юридичною особою - суб'єктом господарювання, яке перейшло із спрощеної системи оподаткування на загальнуякщо роботи виконані (послуги зроблені) в період застосування спрощеної системи оподаткування, а оплата за такі роботи (послуги) поступила після переходу на загальну систему оподаткування.

Відповідно до пп. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 НК об'єктом обкладення податком на прибуток являється прибуток з джерелом походження з України і за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибули або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартами) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, що виникають відповідно до положень розділу III "Податок на прибуток підприємств" НК.

Цим розділом не передбачена коригування фінансового результату до оподаткування на різниці, що виникають по операціях з виконання (наданням) робіт (послуг) під час перебування на спрощеній системі оподаткування у разі їх оплати при переході на загальну систему оподаткування.

Отже, такі операції відбиваються згідно з правилами бухгалтерського обліку при формуванні фінансового результату.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини