Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС розробила зміни для впровадження електронних акцизних марок на тютюн і алкоголь

5 вересня 2016, 13:31
838
0
Реклама

ГФС опублікувала проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно впровадження автоматизованої системи контролю за обігом підакцизних товарів (алкогольних напоїв і тютюнових виробів) "Електронна акцизна марка".

Мета проекту - забезпечити можливість впровадження і функціонування вказаної автоматизованої системи контролю, що передбачено Концепцією, затвердженою розпорядженням КМУ від 6 липня 2016 року № 497-р.

Система "Електронна акцизна марка" - це автоматизована система по відстежуванню руху підакцизних товарів, вказаних в підпунктах 215.3.1, 215.3.2 пункту 215.3 статей 215 Податкового кодексувід виробника і імпортера до моменту роздрібної реалізації.

Очікується, що введення електронної акцизної марки забезпечить створення єдиного інформаційного простору і формування бази даних про обіг підакцизних товарів, допоможе у боротьбі з фальсифікованою, контрафактною і контрабандною продукцією. Крім того, буде значно спрощений документообіг, мінімізований вплив людського чинника на адміністрування акцизного податку.

Нагадаємо, що з 1 березня працює система електронного адміністрування реалізації пального.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини