Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок проведення тестування і конкурсу на заняття посад в місцевих прокуратурах

2 вересня 2016, 12:33
5355
0
Реклама

Сьогодні, 2 вересня, набув чинності наказ Генпрокуратури від 26.07.2016 № 265яким затверджений Порядок проведення тестування для заняття посади прокурора місцевої прокуратури.

У документі говориться, що тестування забезпечується робочою групою центру тестування. Тестування здійснюється з використанням комп'ютерної техніки. Повторне тестування не допускається, окрім випадків технічних збоїв, що робить неможливим встановлення результату тестування.

Основними етапами відбору кандидатів являються:

- професійний тест - визначення рівня знань чинного законодавства (перелік питань для цього тіста також затверджений наказом);

- тестування на загальні здібності - виявлення здатності аналізувати, обробляти і інтерпретувати великі масиви інформації за короткий час, знаходити причинні зв'язки між ними і робити правильні висновки; визначення рівня логічних, вербальних і математичних здібностей і тому подібне;

- формування рейтингу кандидатів. Рейтинговий список формується робочою групою на підставі відомостей про результати тестування по кожній місцевій прокуратурі окремо.

Також наказом затверджений Порядок проведення чотирьохрівневого відкритого конкурсу на заняття посад керівників місцевих прокуратурїх перших заступників і заступників.

Конкурс проводиться з інформуванням громадськості про стан і результати його проведення на офіційному веб-сайті ГПУ. Проведення конкурсу забезпечують конкурсні комісії. Хід конкурсу фіксується за допомогою технічних засобів.

Етапи конкурсу :

- тестування на знання законодавства (професійний тест);

- тестування загальних здібностей;

- тестування особових характеристик (психологічний тест);

- співбесіда.

На співбесіда запрошуються кандидати, перші, що зайняли, 5 місць в рейтинговому списку на кожну посаду. За результатами співбесіди, яка проводиться Комісією, на кожну адміністративну посаду місцевої прокуратури відбирається по 3 кандидати.

Відібрані Комісією 3 кандидати на кожну посаду керівника місцевої прокуратури представляються на розгляд Генеральному прокуророві України, а на посаді їх перших заступників і заступників - керівникові відповідної регіональної прокуратури.

Відповідно, втратив силу попередній наказ від 20.07.2015 № 98 про затвердження порядків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини