Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виїзд з України нардепів, якими зацікавилася прокуратура, пропонується заборонити

26 серпня 2016, 17:50
774
0
Реклама

До парламенту депутатами від БПП поданий законопроект № 5038 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів про порядок виїзду з України народних депутатів України".

Пропонується в Законі "Про порядок виїзду з України і в'їзду до України громадян України" встановити, що громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у разі, якщо він є повноважним народним депутатом Українивідносно якого Генеральним прокурором України (в.о. Генпрокурора) внесені у Верховну Раду уявлення про дачу згоди на притягнення до карної відповідальності, затримання або арешт народного депутата.

Згідно із законопроектом, таке обмеження діятиме до повернення представлення головою ВР Генпрокуророві, або до закінчення 72 годин після прийняття Верховною Радою рішення про надання згоди на притягнення до карної відповідальності, затримання або арешт народного депутата України.

А в Законі "Про статус народного депутата України" запропоновано вказати, що народний депутат зобов'язаний утримуватися від приватних поїздок за кордонне пов'язаних з виконанням ним своїх повноважень, у разі внесення по ньому Генпрокурором у ВР уявлення про дачу згоди на притягнення до карної відповідальності, затримання або арешт народного депутата, - до поверненню представлення головою ВР або до закінчення 72 годин після прийняття ВР рішення про надання згоди на притягнення до карної відповідальності, затримання або арешт народного депутата України.

Очікується, що у разі прийняття змін будуть створені додаткові гарантії для повного і усебічного розгляду питань про надання Верховною Радою згоди на притягнення до карної відповідальності, затримання або арешт нардепів.

Відмітимо, що в парламенті зареєстровано декілька подібних иницатив, наприклад: Депутатам і суддям, яких хочуть затримати, запропоновано забороняти виїзд з України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини