Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила звітності у сфері протидії відмиванню прибутків будуть змінені

25 серпня 2016, 16:02
819
0
Реклама

Уряд 23 серпня прийняв Стратегію реформування системи звітності у сфері запобігання і протидії легалізації злочинних прибутків, яку розробило Міністерство фінансів.

Стратегія спрямована на внесення змін до законодавства, які зменшать кількість повідомлень про фінансові операції в Госфинмониторинг.

Завдяки цьому, зокрема, банки і інші фінансові установи зможуть направити свої зусилля на виявлення операцій, які викликають підозри і можуть бути пов'язані з відмиванням засобів і фінансуванням тероризму.

Те, що в Госфинмониторинг поступати менша кількість повідомлень, поспособствовует збільшенню ефективності їх обробки. В той же час, зменшення навантаження і кількості часу дозволить фінустановам зосередити увагу на операціях, відносно яких виникла підозра на підставі результатів оцінки і аналізу ризиків. Це значно підвищує вірогідність виявлення підозрілих фінансових операцій і незаконних фінансових потоків.

Для реалізації Стратегії вже розроблений законопроектякий після схвалення Кабміном буде представлений на розгляд Верховної Ради. Крім того, суб'єкти госфинмониторинга також приймуть відповідні нормативно-правові акти.

Джерело: Мінфін

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини