Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як працюватиме система старанного виробництва

19 серпня 2016, 13:00
6774
1
Автор:
Реклама

Мінюст наказом від 5 серпня 2016 року № 2432/5 затвердив Положення про автоматизовану систему старанного виробництва.

Встановлено, що державний або приватний виконавець після отримання старанного документу в терміни, встановлені Законом "Про старанне виробництво", приймає рішення про відкриття старанного виробництва або про повернення старанного документу стягувачу без прийняття до виконання.

У Систему обов'язково вносяться відомості:

- про проведення усіх старанних дій і ухвалення процесуальних рішень;

- про усі документи, отримані на запит держвиконавця, заяви сторін старанного виробництва, відповіді на них і їх копії, що сканують.

Зведення про проведення старанних дій вносяться в Систему одночасно з виготовленням документуна підставі якого здійснюється старанна дія, або яким оформляється проведення старанної дії.

У разі здійснення старанної дії за межами органу ГИС (офісу приватного виконавця) відомості про нього вносяться в Систему не пізніше наступного робочого дня після проведення.

Постанови виконавцяа також інші документи старанного виробництва виготовляються за допомогою Системи. Заборонено їх виготовлення поза Системою. У випадку тимчасової відсутності доступу (із-за перебоїв в електропостачанні і так далі)як виняток, допускається виготовлення документів старанного виробництва без використання Системи з наступним обов'язковим внесенням документів в систему в день усунення причин, які перешкоджали доступу до неї.

Документ старанного виробництва, який спрямовується у паперовому видіформується виконавцем в Системі до друку і вноситься в журнал реєстрації витікаючої кореспонденції течія 24 годин з моменту формування. Якщо документ спрямовується у електронному виглядівін підписується електронним цифровим підписом і таже реєструється в журналі реєстрації витікаючої кореспонденції.

Якщо иполнительный документ або старанне виробництво передається Система автоматично формує постанову про передачу. З моменту реєстрації передачі старанного документу (старанного виробництва) Система виключає реєстрацію старанних дій з цього старанного документу (старанному виробництву) виконавцем, який його передав, окрім реєстрації відміни передачі старанного документу (старанного виробництва).

Доступ до Системи на сайті Мінюсту вільний і безкоштовний. Знайти інформацію можна по: ПІБ, даті народження боржника - фізособи, прізвище, ім'я, по ПІБ стягувача - фізособи; по найменуванню, коду в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, ФОП і громадських формувань для юрособи - боржника і стягувача; по номеру старанного виробництва.

Наказ набуде чинності одночасно з введенням в дію статей 8, 9 Закону №1404 - VIII "Про старанне виробництво" - 5 січня 2017 року.

Нагадаємо, Мінюст вже ствердив Положення про Тимчасову кваліфікаційну комісію приватних виконавців і вирішивяк вести реєстр приватних виконавців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини