Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстр виробників органічної продукції вестиме Госпродпотребслужба

19 серпня 2016, 10:00
840
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 8 серпня 2016 року № 505 затвердив Порядок ведення Реєстру виробників органічної продукції (сировини).

Таким чином, створюється інформаційно-довідкова база виробників органічної сільськогосподарської продукції. Це забезпечить прозорість при реалізації органічній з/х продукції - споживачі зможуть ознайомитися з переліком суб'єктів господарювання, які пройшли процедуру оцінки відповідності і отримали сертифікат відповідності.

Ведення Реєстру і забезпечення публікації офіційних відомостей про осіб, яким надано право робити органічну продукцію, здійснюватиметься Госпродпотребслужбой.

Реєстр буде відкритим і загальнодоступним, доступ до нього - безкоштовний.

Основою для внесення в Реєстр являється сертифікатякий надає орган за оцінкою відповідності. Відомості, що містяться в сертифікаті, вносяться в Реєстр впродовж 5 робочих днів після вступу копії.

Відомості з Реєстру виключаються у разі анулювання або закінчення терміну дії сертифікату, зміни місця здійснення господарської діяльності. Про це Службу повідомляє орган за оцінкою відповідності.

Про виключення з Реєстру особа повідомляється впродовж двох робочих днів з дати ухвалення рішення у письмовій формі з вказівкою причини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини