Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земельні аукціони проводитимуть на електронній платформі

15 серпня 2016, 09:09
1212
0
Автор:
Реклама

Фахівці Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру завершують підготовку до проведення першого електронного аукціону з продажу земельних ділянок.

При розробці онлайн-платформи застосована технологія blockchain, визнана однією з найпрогресивніших в частині захисту і зберігання даних. До роботи над системою притягнені експерти Innovation and Development Foundation, які впроваджували подібне в Грузії, а також брали участь в створенні ProZorro. Співпраця відбувається у рамках підписаного Меморандуму про розвиток і імплементацію системи децентрализованных електронних онлайн-аукціонів.

Передбачається, що в режимі реального часу безперервно і відкрито для необмеженого кола осіб здійснюватиметься збір, візуалізація і зберігання інформації про об'єкти аукціонів, проводитися авторизація учасників аукціонів, а також надання, зіставлення і прийняття цінових пропозицій (став) учасників аукціонів. Для відробітку механізму в липні були проведені тестові торги з віртуальною земельною ділянкою, які підтвердили коректне функціонування системи.

Експертному середовищу і учасникам ринку система буде представлена у вересні на пілотному аукціоні. Оскільки чинним законодавством України не передбачена можливість проведення електронних земельних торгів, пілотний електронний аукціон відбудеться паралельно з торгамищо проводяться відповідно до порядку, певного Земельного кодексу.

Систему онлайн-аукціонів планується впровадити на усій території України.

Запуск електронних аукціонів дозволить значно розширити круг учасників за рахунок спрощення доступу і екстериторіальності, а також підвищить загальну прозорість процесу розпорядження землями. Для запуску електронних земельних торгів на національному рівні потрібне внесення змін до Земельного кодексу.

Джерело: Госгеокадастр

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини