Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовано використання електронних грошей

1 серпня 2016, 11:02
919
0
Автор:
Реклама

З 30 липня 2016 року діють зміни Положення про електронні гроші в Українівнесені постановою Нацбанку від 26 липня 2016 року № 358.

Постановою розширений спектр послуг, що надаються банками-емітентами електронних грошей пользователям-физическим особам. Зокрема, йдеться про надання права установам міжнародних організацій надавати гуманітарну допомогу фізичним особам електронними грошима.

Представництво міжнародної організації може здійснювати тільки функцію агента по поширенню.

Також встановлено, що агенти при здійсненні операцій з електронними грошима повинні використовувати знак (торгову марку, комерційне найменування і тому подібне), використання якого погоджене емітентом з Нацбанком.

Крім того, вдосконалений порядок подачі в Національний банк України документів банками, які мають намір здійснювати випуск електронних грошей, що дозволить підвищити оперативність їх розгляду.

Встановлено, що одночасно з документами в паперовому виді в Нацбанк обов'язково подаються копії цих документів в електронному вигляді. Електронні копії повинні створюватися у вигляді файлів, які містять відскановані зображення документів.

Документи скануються з урахуванням наступних вимог:

- формат готового файлу - pdf;
- документи, що містять більше за одну сторінку, скануються в один файл;
- дозвіл сканування не нижче 300 dpi.

Електронні копії документів представляються в Національний банк на одному або декількох компакт-дисках формату CD - R або DVD - R.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини