Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розробляється нове концесійне законодавство

28 липня 2016, 15:25
829
0
Реклама

На спільній зустрічі Першого віце-прем'єр-міністра України Степана Кубива і представників ЄБРР представили консультантів, які працюватимуть над реформуванням стосунків в сфері концесій на реалізацію інфраструктурних проектів.

Відбір консультантів проходив на умовах тендеруоголошеного ЄБРР на початку червня. У конкурсі взяли участь більше 20 провідних міжнародних юридичних компаній. За результатами тендеру консультантом визначено консорціум, який очолює провідна міжнародна юридична компанія Hogan Lovells.

Передбачається розробка нового Закону про концесію шляхом об'єднання кращих положень чинних законів України, які регулюють здійснення концесійної діяльності в різних сферах. Зміни передбачають гармонізацію із законодавством про державно-приватне партнерство з урахуванням кращого міжнародного досвіду.

Оновлене концесійне законодавство повинне сприяти залученню великих міжнародних і українських інвесторів до модернізації і відновлення української інфраструктури. Це дозволить створити в Україні нові об'єкти дорожньої, портової, енергетичної і комунальної інфраструктури, які відповідатимуть міжнародним стандартам якості, сприятиме створенню нових робочих місць і активізує процес економічного зростання.

Джерело: Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини