Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацагентство по забезпеченню якості вищої освіти почне роботу восени

27 липня 2016, 15:34
450
0
Реклама

27 липня Кабінет Міністрів врегулював необхідні питання, пов'язані з початком роботи Національного агентства по забезпеченню якості вищої освіти.

Внесені зміни в статут, затверджений персональний склад, визначена гранична чисельність і штатний розклад. Прийняті постанови дозволять почати роботу Нацагентства вже восени 2016 року.

Нагадаємо, згідно із Законом "Про вищу освіту" Нацагентство повинно було почати свою діяльність у вересні 2015 року, проте за результатами виборів до складу агентства потрапили особи, що підпадають під дію Закону "Про очищення влади".

Впродовж 6 місяців з початку роботи Нацагентства Акредитаційна комісія розглядатиме акредитаційні справи і прийматиме рішення про видачу сертифікатів про акредитацію. Таке рішення прийняте для того, щоб дати Нацагенству повноцінно почати роботу і плавно узяти на себе усі необхідні повноваження.

До повноважень Нацагентства віднесені формування вимог до системи забезпечення якості вищої освіти, розробка положення про акредитацію освітніх програм, проведення ліцензійної експертизи про можливість видачі ліцензії на здійснення освітньої діяльності у сфері вищої освіти та ін.

Джерело: Урядовий портал

Читайте також: ВР заборонила набирати в Нацагентство за якістю освіти засновників приватних внз

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини