Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнені нюанси оформлення і відміни іноземцям посвідки на проживання

26 липня 2016, 11:12
871
0
Реклама

Уряд врегулював деякі питання оформлення іноземцям і особам без громадянства посвідки на проживання в Україні.

Постановою Кабміну від 22 липня № 453 внесені зміни в Порядок оформлення, виготовлення і видачі посвідки на постійне проживання і посвідки на тимчасове проживання.

Передбачено уточнення терміну і підстав для видачі посвідки на проживання іноземним студентамякі прибули в Україну на навчання, - посвідка на проживання видаватиметься на період навчання на підставі наказів учбового закладу про зарахування іноземця на навчання і про встановлення періодів навчання.

Також визначені терміни для обміну посвідки на проживання на підставі зміни особистих даних іноземця. Зазначені терміни збільшені для іноземців у разі, якщо зміна їх особистих даних спричиняє за собою обмін паспорта іноземця або документу, що засвідчує особу без громадянства. Документи на обмін представляються не пізніше чим через місяць після отримання нового документу.

Передбачений також механізм прийняття уповноваженими посадовцями ГМС рішень про відміні посвідок на проживання і виконання таких рішень, а також вилученні недійсних (скасованих або втрачених) посвідок на постійне або тимчасове проживання випадку їх виявлення в пункті пропуску через держкордон.

Так, особа, відносно якої прийнято рішення про відміну посвідки на проживання, повинна здати цей документ, знятися з реєстрації місця проживання і виїхати за межі України впродовж місяця з дня отримання копії такого рішення (чи впродовж місяця з дня звільнення від відбуття покарання). При цьому відмітка про видачу виду в паспортному документі іноземця або документі, що засвідчує особу без громадянства, анулюється (вкладний талон вилучається). Посвідка на проживання, яка ця особи не здали, підлягає вилученню. Якщо такий документ виявлений в пункті пропуску через державний кордон, він вилучається посадовцем Держприкордонслужби і впродовж 10 робочих днів спрямовується для знищення по місцю видачі.

Про втрату посвідки на проживання іноземець / особа без громадянства або приймаюча сторона зобов'язані негайно повідомити орган Національної поліції по місцю його втрати і територіальний орган або підрозділ ГМС по місцю видачі Така посвідка на проживання визнається недійсною і у разі його вилучення підлягає знищенню.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини