Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Кабмін можна буде подати електронну петицію

25 липня 2016, 17:35
930
0
Реклама

Уряд постановою від 22 липня 2016 року № 457 ствердило Порядок розгляду електронної петиціїадресованою Кабінету Міністрів України.

Документом визначений механізм розгляду такої електронної петиції для налагодження активної комунікації між владою і суспільством з важливих питань функціонування і розвитку держави.

Громадяни можуть поводитися з петиціями в Кабмін з питань, що відносяться до його компетенції, безпосередньо через Урядовий портал чи через веб-сайт громадського об'єднання, яке здійснює збір підписів громадян на підтримку петиції.

Автор (ініціатор) петиції, як і громадяни, бажаючі її підписати, повинні ідентифікуватися на сайті (зокрема, за допомогою Bank - ID, SMS, ЭЦП або інших методів ідентифікації, передбачених відповідними сайтами).

Петиція публікується на Урядовому порталі впродовж 2 робочих днів з дня напряму її автором (ініціатором). Дата публікації петиції на Урядовому порталі, сайті громадського об'єднання є датою початку збору підписів громадян в її підтримку.

Петиція розглядається за умови збору на її підтримку не менше 25 000 підписів громадян в течію не більше 3 місяців з дня публікації. Розгляд петиції здійснюється невідкладно, але не більше ніж впродовж 10 робочих днів з дня публікації інформації про початок її розгляду.

Не пізніше наступного робочого дня після закінчення терміну розгляду петиції на Урядовому порталі у відповідному розділі публікується оголошення з відповідним обгрунтуванням відносно підтримки або не підтримки петиції.

Відмітимо, що на даний момент на Урядовому порталі немає розділу для подачі петицій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини