Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безперервність постачання для податкової накладної визначається згідно з угодою

20 липня 2016, 16:04
891
0
Автор:
Реклама

Державна фіскальна служба в листі від 12 липня 2016 року № 15014/6/99-95-42-01-15 розповіла про безперервний характер операцій з поставки товарів/послуг з метою складання звідної податкової накладної.

Згідно п. 201.4 ст. 201 НК платники податків у разі здійснення постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер :

- покупцям-платникам податків - можуть складати не пізніше за останній день місяця, в якому здійснені наступні постачання, звідні податкові накладні на кожного платника податків, з яким постачання мають такий характер, з урахуванням усього об'єму постачання товарів/послуг відповідному платникові впродовж періоду, за який складається така податкова накладна, впродовж такого місяця;

- покупцям - особам, не зареєстрованим платниками податку, - можуть складати не пізніше за останній день місяця, в якому здійснені наступні постачання, звідній податковій накладній з урахуванням усього об'єму постачання товарів/послуг таким покупцям, з якими постачання мають такий характер впродовж періоду, за який складається така податкова накладна, впродовж такого місяця.

Для цілей п. 201.4 ст. 201 НК ритмичым характером постачання вважається постачання товарів/послуг одному покупцеві 2 і більше раз на місяць.

Таким чином, з метою застосування норм п. 201.4 ст. 201 НК платник податків самостійно визначає товари/послуги, постачання яких має безперервний або ритмічний характер, виходячи з умов договору.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини