Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені зміни в правила роботи фондових бірж

20 липня 2016, 13:33
785
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку 19 липня затвердила зміни в Положення про функціонування фондових бірж.

Передбачається розмежувати біржові списки - для цінних паперів і для інших фінансових інструментів. Такі списки фондова біржа повинна оприлюднити (при їх наявності) у вільному доступі і забезпечувати цілодобовий режим доступу до них на своєму сайті за кожен торговий день. Інформація повинна зберігатися на сайті впродовж 3 років з дати публікації.

Фондова біржа зобов'язана перевіряти емітента на відповідність ознакам фіктивності і у разі їх виявлення повідомляти Комісії. Фондова біржа може самостійно прийняти рішення про відмову у внесенні таких ЦБ у біржовий список або рішення про виключення таких ЦБ з біржового списку.

Також розширений перелік підстав, при яких не допускається внесення і перебування у біржовому списку цінних паперів, зокрема:

- публікація на сайті Комісії інформації по встановленню факту відсутності емітента по місцезнаходженню
- виключення емітента з держреєстру фінустанов
- припинення эмитенту-КУА дії ліцензії на здійснення профдеятельности на фондовому ринку
- припинення Комісією торгівлі цінним папером на будь-якій фондовій біржі і припинення внесення змін до системи депозитарного обліку відносно цінного паперу.

Окрім цього, підвищуються вимоги до програмного забезпечення фондової біржі, зокрема, роблять неможливим здійснення угод, що не відповідають кращій ціні на купівлю/продаж.

Зміни були погоджені з Госфинмониторинга і ГРС, документ спрямований на державну реєстрацію до Міністерства юстиції.

Джерело: НКЦБФР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини