Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено створити базу цієї ДНК військовослужбовців

12 липня 2016, 13:05
446
0
Реклама

Верховна Рада 12 липня прийняла за основу законопроект № 2001а про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно генетичної ідентифікації військовослужбовців.

Згідно із запропонованими змінами, держава в особі уповноважених органів і посадовців, які здійснюють діяльність по розшуку, розпізнаванню, лікуванню військовослужбовців і тому подібне, зобов'язано гарантовано встановити особа такого військовослужбовця із застосуванням усіх законних методів ідентифікації, у тому числі за допомогою методів генетичної ідентифікації біологічного матеріалу, що містить ДНК людини.

Пропонується також створення бази цієї ДНК військовослужбовціввідомості, що містить, про ДНК усіх військовослужбовців, яка при проходженні військово-лікарської комісії перед приходом на військову службу виразили свою згоду на збір, обробку і зберігання такого роду даних.

Збір цієї ДНК осіб, що приходять на військову службу, повинно відбуватися за допомогою неінвазивних методів - шляхом отримання цієї ДНК з волосяних цибулин, крові, слини.

Для військовослужбовців, які відмовилися
від надання біологічного матеріалу із зразками ДНК, у разі потреби надалі встановлення їх особи передбачене застосування аналізу ДНК військовослужбовця відносно відповідності зразкам, наданим біологічними родичами цього військовослужбовця.

Проектом пропонується застосовувати генетичні методи ідентифікації особи військовослужбовця у разі неможливості застосування інших звичайних методів встановлення особи. Зокрема, коли особа не може надати відомості про себе, коли особа понесла тілесні ушкодження, що виключають звичайне розпізнавання, у разі загибелі (смерті) і у разі іншої необхідності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини