Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботи з підвищеною небезпекою планується виключити з громадських

8 липня 2016, 15:18
704
0
Реклама

Комітет ВР з питань соцполитики і зайнятості рекомендує прийняти за основу урядовий законопроект № 4577 про внесення змін до Закону "Про зайнятість населення" відносно врегулювання громадських робіт.

Пропонується доповнити ст. 31 Закону про зайнятість новою нормою, згідно якої до громадських робіт не відносяться роботи, визначені переліком робіт з підвищеною небезпекою, затвердженим центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони праці.

Види громадських робіт визначаються місцевими держадміністраціями, виконавськими комітетами сільських, селищних, міських рад.

У пояснювальній записці говориться, що прийняття документу сприятиме поліпшенню безпеки і охорони праці працівників, що залучаються до громадських робіт.

Робота з підвищеною небезпекою - це робота в умовах дії шкідливих і небезпечних виробничих чинників або така, де є потреба в професійному відборі, пов'язана з обслуговуванням, управлінням, застосуванням технічних засобів праці або технологічних процесів, що характеризуються підвищеною мірою ризику виникнення аварій, пожеж, загрози життя, спричинення шкоди здоров'ю, майну, довкіллю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини