Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При перейменуванні вулиці зміни в паспорт вносяться за бажанням і безкоштовно

6 липня 2016, 12:10
3845
0
Реклама

ГМС в листі від 07.04.2016 № 2164/3-16 предоставлила роз'яснення про порядок внесення змін до паспорта громадянина України у зв'язку зі зміною назви вулиці.

Статтею 6 Закону свободі пересування і вільному виборі місця проживання визначено, що у разі ухвалення рішення про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць, населених пунктів і так далі вносяться зміни в реєстр територіальної общини, зі збереженням попередніх даних, з наступним внесенням цієї інформації в Єдиний госдемреестр.

Вказані відомості за бажанням обличчя вносяться в документи, в які вносяться зведення про місце проживання/перебування. Такі відомості вносяться безкоштовно.

Не передбачено обов'язки обличчя звертатися в органи реєстрації для внесення таких відомостей в документи - ні Законом, ні Правилами реєстрації місця проживання.

Що стосується паспорти-картки (нагадаємо, такі видаються зараз тільки 16-річними) - інформація про місце проживання візуально в нім не вказується, а тільки вноситься в чіп, імплантований в паспорт. Тому передбачена видача особі на його вимогу довідки про реєстрацію місця проживання або місця перебування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини